Samstag, 20. März 2010

De văzut reptile vii

La Muzeul Banatului din Timisoara s-a deschis joi 18 martie o expozitie cu reptile vii. Unul din raritățile ce se poate vedea în expoziție este acest șarpe cu clopoței texan(Crotalus atrox). Faptul că este albinos îl face să fie deosebit și să fie calificat drept raritate. Cât l-am fotografiat, l-am prins si in faza de zdrăngănit ”clopoțeii” și de scos limba. Alți serpi stăteau și leneveau, nici nu ne băgau în seamă pe noi vizitatorii.

Cel de jos este un Cainam pitic( Paleosuchua palpebrosus)....neveninos. Datorită pielii de slabă calitate , această specie nu este atât de amenințată cu dispariția.

Amândouă sunt iguane , și cea de sus și cea de jos dar se diferențiază prin mărimea cornului de pe vârfulul botului. Cea de sus este o iguană verde (iguana iguana) si are cornul mai mic decat iguana columbiană (Iguana tuberculata) care se vede în cele 3 imagini de jos.


Gabonica SRL / Steihubel Istvan -proprietarul reptilelor este organizatorul acestei expozitii care este deschisă pâna în întâi mai. Biologul, cel care se ocupă de îngrijirea lor, de confortul lor, de sănătatea lor, este Colarescu Bogdan.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen