Sonntag, 28. März 2010

BaRock , ba clasic







Despre ce a fost vorba? Nu cred că este greu de ghicit. Ceva, ceva zice titlul :) despre un program simfonic...inedit.

Formatia Trio Contraste (flautistul si dirijorul Ion Bogdan Ștefănescu-Filarmonica ”George Enescu”București, pianistul Sorin Petrescu si percuționistul Doru Roman- Filarmonica ”Banatul” din Timișoara), împreună cu orchestra simfonică au demonstrat publicului că lucrări simfonice celebre pot fi fi supuse unor inovații.

Au mai fost două aspecte inedite în programul simfonic de vineri (26 martie).

Gabriel Almasi a dedicat o lucrare Trio-ului Contraste și care a fost interpretată în primă audiție absolută. Piesa se numeste Vynil - Toccata pentru Trio și orchestă, și invitat special a fost DJ K-lu.

Poetul Șerban Foarță a fost un alt invitat de marcă. El a creat câteva poeme dedicate acestui eveniment, poeme care au fost rostite în primă audiție absolută chiar de către autor.

Șiiii doar doua exemple : Concertul pentru două mandoline al lui Antonio Vivaldi- cel mai de seamă reprezentanti al barocului venețian, a fost interpretat la flaut și marimbă. Introducere și scherzo compus de Friedrich Gulda, care începe de la un stil neobaroc italian se transformă într-un fel de pop-rock.

A fost o seara formidabilă. Îți mulțumesc Victor că m-ai anunțat( Victor este cel din stânga lui Șerban Foarță).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen