Sonntag, 12. Dezember 2010

Bal Belle Epoque

Sâmbătă 11 decembrie 2010, opt dansatori profesionisti de la Asociația pariziană Carnet de Bals au recreat prin dans si costume, atmosfera balurilor de la sfârsitul secolului XIX si a perioadei La Belle Epoque în cadrul primei ediții a balului BELLE EPOQUE organizat de Centrul Cultural Francez din Timisoara. Asociatia a fost fondată în 1989 de pasionati ai muzicii de epocă, cu scopul de a reînvia fastul marilor baluri din anii 1814 - 1914.


Publicul a fost invitat să vină costumat in costum de epocă, dar nu era musai obligatorie această ținută. Dl. Eric Baude (foto jos)-directorul Centrului Cultural Francez s-a conformat . El a fost primul care a apărut la usa sălii de dans costumat adecvat. Nu mă pricep la costume de epocă si care era moda vis-a-vis de podoaba capilară .... dar cred că i s-ar fi potrivit si o perucă :))).








A fost o idee strălucită de a organiza un asemenea bal. Pe mine m-a încântat ! Cu siguranța a doua editie va fi mult mai reusită. Esenta este ca a fost facut primul pas. Îmi pare rău pentru cei pasionati de muzica si dansul acelor vremuri ca au ratat asa un eveniment. Alții poate ca nu au îndrăznit să vină. Sper ca văzând aceste fotografii, să prindă curaj pentru ediția viitoare, să închirieze niste costume si sa-si facă aparitia :)) !






Dar cum zicea si invitatia....nu e musai costum de epoca, dar totusi un papion..... de la naftalină :)) poate s-ar mai gasi.









































3 Kommentare:

  1. De admirat ideea de a organiza astfel de petreceri de epoca.Superbe fotografiile facute de neintrecuta in ale artei fotografice Valentina Sarosi.Felicitari organizatorilor si artistei!

    AntwortenLöschen
  2. Hienoja teatteri seurue valokuvia, koko sarja. Hyvää Joulua sinulle täältä Korvatunturilta. Näin blogin välityksellä on kiva tutustua muiden maiden kultuuriin ja ihmisiin. Tule sinäkin katsomaan Teuvon kuvat blogi ja kerro myös kaikille sinun kavereillesi miksi kannattaa käydä katsomassa Teuvon kuvat blogi. Samalla saadaan teidän maanne lippu nousemaan korkeammalle minun blogissa. Jouluterveisin Teuvo Vehkalahti Finland

    AntwortenLöschen
  3. sorry, Teuvo Vehkalahti but I do not understand nothing !

    AntwortenLöschen