Sonntag, 18. Juli 2010

Romeo si Julieta

La finalul stagiunii ,Teatrul National din Timisoara le-a oferit spectatorilor o surpriză. Prima piesa jucată în aer liber. Spectacolul prezentat sâmbătă, 17 iulie, în viziunea regizorului macedonean Rahim Burhan, într-un mod nonconformist, un pic diferit, a avut loc în Parcul Civic(cel din spatele Hotelului Continental, de lăngă Sala nr.2 ) începând cu ora 22,00 iar intrarea a fost liberă.
Rolul principal feminin, rolul Julietei a fost jucat de Dianna Praskot - elevă la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, secția actorie iar rolul lui Romeo a fost întruchipat de actorul Cătălin Ursu.

Textul piesei lui Shakespeare a suferit mici modificări , în sensul că s-a adaptat vorbirii cotidiene, actuale , care a avut si efectul scontat :)). Pentru că este o piesă clasică și pentru a nu devia prea mult, s-au păstrat și pasaje din varianta originală a textului.



















Ropotele de aplauze de la sfârsitul spectacolului au adus zâmbete de bucurie pe chipul celor doi actori în rolurile principale : Dianna Perskot si Cătălin Ursu!


Felicitări tuturor actorilor dar în mod special Diannei !

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen