Donnerstag, 22. April 2010

Zilele Maghiare Banatene - 3


Seria evenimentelor culturale organizate cu ocazia sarbatoririi Zilelor Maghiare Banatene- editia a XV-a, a continuat joi 22 aprilie, cu vernisarea unei expozitii de grup la Galeria Helios din Timisoara.

Expozantii sunt studenti de etnie maghiara din cadrul Facultatii de Arte Plastice si Design a Universitatii de Vest din Timisoara. In deschidere a vorbit Szasz Eniko(S)- presedintele Asociatiei Femeilor Maghiare din Timisoara si Szekernyes Janos-critic de arta/ directorul Filialei din Timisoara al Uniunii Artistilor Plastici.








Aceasta este a sasea zi din calendarul evenimentelor dedicate culturii maghiare din zona Banatului istoric. Manifestarea fiind una euroregionala , evenimentele culturale se desfasoara si in tarile vecine, la Szeged, Opusztaszer/Ungaria si Novi-Sad/Serbia. Acasa la noi, majoritatea evenimentelor au loc in Timisoara si doar cate un eveniment in Dumbava si Arad.

Sirul de evenimente a inceput in 13 aprilie la Szeged/Ungaria si se va incheia in 09 mai tot in Ungaria , la Opusztaszer .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen