Toate aceste clădiri sunt acum în stare de conservare și sunt deschise publicului doar cu ocazii speciale.
Prima instalație de alimentare cu apă din sursa subterană a municipiului Timișoara - Uzina de Apă nr.1, s-a pus în funcțiune în anul 1914 la o capacitate de 63 l/s pentru cei 46.000 de locuitori de atunci.
În prezent Timișoara este alimentată cu apă potabilă provenită de la 3 uzine de apă care furnizează consumatorilor în medie 2,63 milioane litri apă potabilă în fiecare oră.
Din 1993 la propunerea ONU s-a început celebrarea Zilei Mondiale a Apei .Tema stabilită de Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) pentru 2010 este ”Clean Water for a Healthy World” (Apă curată pentru o lume sănătoasă).
------
Cred că în general, noi cei care folosim apa de la robinet, facem multă risipă. Aici nu este vorba de zgârcenie,adică se plătește mult/puțin si doar de aceea il închide cine il inchide.....robinetul. Este vorba că într-adevăr curge multă apă aiurea înapoi în canal. La spălatul dinților, la spălatul vaselor și la multe altele. Si un pahar de apă iți ajunge pentru spalatul dintilor, hai , două pahare, cu clatit si facut gargară :)) Pe cand daca te speli cu apa curgând la robinet consumi aproape o chiuvetă de apă . Mai ales dacă staaaai să te freci pe dinți 5 minute așa cum zice stomatologu . Sunt convinsă că multi nici nu își dau seama ce risipă fac. Atâta vreme cât curge, care e problema, nu-i așa? nu își pun problema că poate odată se termină. Se termină ,în sensul că nu va mai fi bună de consumat de la robinet din diferite motive nu că nu ar mai exista apă. Sper să nu vină vremea aceea când și apa va fi puțină.
Dacă am duce lipsă de apă cu siguranță ne-am da seama de importanța ei !
--------
p.s. am fost încântată de această vizită !
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen