Sonntag, 28. März 2010

Salsa Addicted Festival- ediția a 3-a - Timișoara


Răzvan si Oana /Timișoara
DJ Willy /Franța/Paris și Andrea Bán/ Ungaria/Budapesta


Manuel Mascarell/Spania și Ramon Morales/SUA/Mexic cu navetă deasă în Spania. Sau mai mult în Spania locuiește și face naveta în SUA, ceva de genul acesta. E pe drumuri.... călătorește mult.
Manuel Mascarell/Spania și Brian Libier/Olanda în timpul show-ului de sâmbătă seara.
Esther/Spania, (partenera lui Ramon Morales) și Kaytee(India)
Terry și Cecile /Franța/Paris.

O pereche extraordinară, i-am întâlnit și anul trecut la festival .
SAF3, adică Salsa Addicted Festival care a juns la ediția a 3-a (26-28 martie). Pe http://www.salsaaddictedfestival.com/ se pot citi mai mai multe informații despre artisti/instructori. Au fost prezenti 13 artiști internaționali și 8 artiști români.
Răzvan și Oana /Timisoara/Salsa With Attitude Dance Company
Terry/Franta, Brian/Olanda si Mab/Franța - instructori de salsa
Kaytee/India si Ioana/Romania- instructori de salsa . Pe lângă faptul că este un profesionist,Kaytee a fost un drăguț, un simpăticuț, un dulce, .....și-a adunat mulți fani. Dacă va veni și la anu` , sunt convinsă că vor fi mulți înscriși la lectiile lui :)
Mab/Franța și o cursantă.


Anul acesta Mab nu a avut parteneră. În 2009 a predat lecțiile de salsa împreună cu Pusha.
Nu erau nici cei mai ieftini dar nici cei mai scumpi pantofi de dans. Eu ce să zic?....nu mă pricep la astfel de pantofi :) , oricum am picat pe spate văzând prețul :). O cursantă mi-a spus că sunt de calitate și că își merită prețul. Atunci așa trebuie să fie!
Ramon Morales(SUA), Dan(organizator-Salsa addicted), Terry(Franța),Brian(Olanda) și Mab(Franța).

Veselie cât cuprinde....nici nu se vede oboseala pe ei, în ciuda faptului că de abia au terminat cu workshop-urile.

Nu știu cum au rezistat oamenii ăștia la atâta muncă și după muncă la party, unde și acolo au muncit, că doar au dansat în draci :) . Eu am plecat pe la ora 2,00 și am fost ca un zombie a doua zi. Și eu nici nu trebuia să mai fac nici un efort duminica, pe când ei, dimineata la 11,00 trebuiau să fie apți de lecții. Și instructorii și cursanții.


BaRock , ba clasic







Despre ce a fost vorba? Nu cred că este greu de ghicit. Ceva, ceva zice titlul :) despre un program simfonic...inedit.

Formatia Trio Contraste (flautistul si dirijorul Ion Bogdan Ștefănescu-Filarmonica ”George Enescu”București, pianistul Sorin Petrescu si percuționistul Doru Roman- Filarmonica ”Banatul” din Timișoara), împreună cu orchestra simfonică au demonstrat publicului că lucrări simfonice celebre pot fi fi supuse unor inovații.

Au mai fost două aspecte inedite în programul simfonic de vineri (26 martie).

Gabriel Almasi a dedicat o lucrare Trio-ului Contraste și care a fost interpretată în primă audiție absolută. Piesa se numeste Vynil - Toccata pentru Trio și orchestă, și invitat special a fost DJ K-lu.

Poetul Șerban Foarță a fost un alt invitat de marcă. El a creat câteva poeme dedicate acestui eveniment, poeme care au fost rostite în primă audiție absolută chiar de către autor.

Șiiii doar doua exemple : Concertul pentru două mandoline al lui Antonio Vivaldi- cel mai de seamă reprezentanti al barocului venețian, a fost interpretat la flaut și marimbă. Introducere și scherzo compus de Friedrich Gulda, care începe de la un stil neobaroc italian se transformă într-un fel de pop-rock.

A fost o seara formidabilă. Îți mulțumesc Victor că m-ai anunțat( Victor este cel din stânga lui Șerban Foarță).

Freitag, 26. März 2010

Jazz-ul lui Petru Ilieșu

O lansare de carte într-un mod neconvențional a fost evenimentul care a avut loc marti, 23 martie în holul cu coloane al Teatrului National din Timișoara. Despre albumul de eseuri ”Jazz-ul ca stare de spirit” al poetului Petru Ilieșu (foto 1)este vorba. Nu s-a vorbit despre carte sau despre autor. Marius Giura cât și Petru Ilieșu nu au stat mai mult de un minut la microfon. Atât le-a fost de ajuns să ne anunțe la ce vom lua parte. În sala cu coloane....tapetată cu pagini din carte ,s-a făcut întuneric și a început incursiunea noastră în gândurile autorului prin ascultarea unor fragmente de text din volum, rostite pe muzica formației suedeze E.S.T.(Esbjorn Svensson Trio) împreună cu proiecția pe ecran al unui fragment dintr-un concert al grupului sustinut la Timisoara. Aici fac o mica paranteză spunându-vă că Petru Ilieșu este mare admirator al lui Esbjorn Svensson, al muzicii acestei formatii. Din păcate, pianistul Esbjorn Svenson(16.04.1964-14.06.2008) a decedat în urma unui accident petrecut în timpul unor scufundări .


























Montag, 22. März 2010

Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondială a Apei s-a celebrat în Timișoara prin Ziua Portilor Deschise la Statia de tratare a apei Urseni( Uzina de Apă nr.1). Clădirea de mai jos care arată ca o farfurie zburătoare și este clădirea fântânilor a fost proiectată de arhitectul Laszlo Szekely(1877-1934) .El a fost o perioadă arhitectul șef al orașului . Coordonatorul proiectului care cuprinde 5 clădiri vechi și care functionează una in legătura cu cealaltă, integrând apa într-un circuit de filtrare, tratare si pompare înspre oraș , a fost inginerul Stan Vidrighin(1876-1956). Grupul de cladiri este format din clădirea fântînilor, 2 clădiri ale filtrelor, postul de transformare și stația de pompare.


Toate aceste clădiri sunt acum în stare de conservare și sunt deschise publicului doar cu ocazii speciale.

Prima instalație de alimentare cu apă din sursa subterană a municipiului Timișoara - Uzina de Apă nr.1, s-a pus în funcțiune în anul 1914 la o capacitate de 63 l/s pentru cei 46.000 de locuitori de atunci.

În prezent Timișoara este alimentată cu apă potabilă provenită de la 3 uzine de apă care furnizează consumatorilor în medie 2,63 milioane litri apă potabilă în fiecare oră.





Din 1993 la propunerea ONU s-a început celebrarea Zilei Mondiale a Apei .Tema stabilită de Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) pentru 2010 este ”Clean Water for a Healthy World” (Apă curată pentru o lume sănătoasă).

------

Cred că în general, noi cei care folosim apa de la robinet, facem multă risipă. Aici nu este vorba de zgârcenie,adică se plătește mult/puțin si doar de aceea il închide cine il inchide.....robinetul. Este vorba că într-adevăr curge multă apă aiurea înapoi în canal. La spălatul dinților, la spălatul vaselor și la multe altele. Si un pahar de apă iți ajunge pentru spalatul dintilor, hai , două pahare, cu clatit si facut gargară :)) Pe cand daca te speli cu apa curgând la robinet consumi aproape o chiuvetă de apă . Mai ales dacă staaaai să te freci pe dinți 5 minute așa cum zice stomatologu . Sunt convinsă că multi nici nu își dau seama ce risipă fac. Atâta vreme cât curge, care e problema, nu-i așa? nu își pun problema că poate odată se termină. Se termină ,în sensul că nu va mai fi bună de consumat de la robinet din diferite motive nu că nu ar mai exista apă. Sper să nu vină vremea aceea când și apa va fi puțină.

Dacă am duce lipsă de apă cu siguranță ne-am da seama de importanța ei !


--------

p.s. am fost încântată de această vizită !

Samstag, 20. März 2010

Cu quadul pe spate :)

Și iarăși cu gândul la tine Jeanina :)) și să vezi motivul ! hihi Răzvan si-a facut un tatuaj pe spate, și nu orice tatuaj ci quadul lui, el pe quad ! Mi-am zis imediat că asta tre` să-ți arăt și ție. Dar încă nu este terminat, așa că nu te uita cu ochi critici. Sper să-l văd și finalizat , să-i mai fac o poză- două. :) Cred că pe Răzvan îl și știi de pe la concursuri. M-a rugat să-i fac câteva fotografii astăzi șiiiiii ghinion...a făcut o tură și a trebuit să demonteze roata că ceva ce ținea axul s-a rupt, lanțul a picat, etc. Nu mă pricep decât la pozat :)) așa că mai multe nu spun. Astăzi a fost o vreme tare frumoasă și la noi. Au ieșit băieții cu motoarele și quadurile pe o portiune de teren pe malul Timișului nu foarte departe de Timișoara, unde terenul e numa` bun pentru motocrosiști. Răzvan va pleca în Grecia să concureze în prima etapă a CEE în 27 martie. Sper să-i meargă bine toate ! P.S. sper că am remediat buba și se pot posta comentarii. :)