Dienstag, 13. Dezember 2011

”Dorinta de Crăciun””Dorinta de Crăciun” - așa a fost intitulată expozitia copiilor ocrotiți in cadrul Fundatiei ”Siguranta pentru copii în Romania”.Vernisajul expozitiei a avut loc marti 13 decembrie la Sectia de Artă Deliu Petroiu a Bibilotecii Judetene Timis. Lucrările copiilor sunt formate din picturi pe tapet, carton, compoziții cu semințe, fotografii cat si podoabe realizate si pictate pentru bradul aflat în sala de expozitie. Copii cu vârste cuprinse intre 9-18 ani au lucrat sub îndrumarea Veronicăi Borontea(prep.univ.drd.Facultatea de Arte si Design Timisoara), Denisei Borlean(prof.Lic.Arte Plastice Timisoara) cât si a studentelor din cadrul sectiei Pedagogia Artei a Facultății de Arte si Design Timisoara : Roxana-Bianca Bloju, Aurelia Marincat, Mirela Traian si Nicoleta-Claudia Troancă. Creațiile copiilor au luat nastere în cadrul practicii de voluntariat în domeniul artelor plastice si decorative desfăsurată în perioada 26 iulie-03 auguat 2011.
Cei 24 de copii aflati sub protectia Fundatiei ”Siguranta pentru copii in Romania” locuiesc in localitatea Checea,jud.Timis in trei case de tip familial.
Fundația a luat nastere in anul 1999 din dorința soților Marianne si Lutz Herbold cu domiciliul in Obernburg/ Germania.
De șapte ani din cei 12 de existență , Fundatia este administrată de Daniel Bugarschi.
În deschiderea vernisajului prof.drd. Adrian Mardan, a sustinut un scurt recital la chitară clasică urmat de un program artistic prezentat de câțiva copii din cadrul Fundatiei.

Am fost plăcut impresionată atât de acesti copii cât si de persoanele implicate în grija si educatia lor. Mă bucur că i-am cunoscut !!!