Samstag, 15. Oktober 2011

Seară de lectură la felinar
















Pe agenda Bibliotecii Județene Timiș și-a găsit loc o nouă serie de evenimente intitulată ”Lecturi aprinse”. Debutul a avut loc vineri 14 otombrie la ora 18:00. Până aici nimic neobișnuit.
Ineditul a venit din propunerea ca această serie de evenimente să se desfășoare sub genericul ”Schimbă aerul, vino, ascultă!”. Pentru asta a fost nevoie de un ” complot” care a fost pus la cale de directorul Bibliotecii Județene Timiș - Radu Crețu si directorul Muzeului Satului Bănățean - Claudiu Ilaș.
Prin urmare, evenimentul literar a fost o provocare pentru cei dornici să-l asculte pe Mircea Pora și proza lui.
Am constatat că reacțiile celor prezenti au fost laudative la faptul că seara de lectură a avut loc într-o ambianță rustică, la lumina felinarelor si la căldura focului din curtea Birtuțului Muzeului Satului Bănățean..... că pur și simplu s-a ieșit din cotidian.



(Birtul de la Bârna/jud.Timiș
Date generale : secolul al XIX-lea, zona etnografică Lugoj. În forma sa inițială, pe Valea Sarazului(Făget), functiona ca birt-prăvălie. În ideea de a-l face functional, în muzeu a fost reconstruit doar ca birt. Construcția din lemn rotund încheiat la colțuri în ”cheutori drepte” este așezată pe un soclu de piatră brută, cu lipitura de lut si acoperiș în 4 ape. ---mai multe informatii despre construcție pe http://www.muzeulsatuluibanatean.ro/ )







1 Kommentar: