Dienstag, 13. September 2011

Festival International de Graffiti & Street Art

Festivalul International de Graffiti coordonat de Facultatea de Arte si Design in colaborare cu Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Fundatia Timisoara 89, Bega Grup,Centrul Cultural German, Ciclop-Piese Auto SRL, Filarmonica Banatul, Fundatia EnduRoMania, Ordinul Arhitectilor/Filiala Timis,Uniunea Artistilor Plastici din Romania/Filiala Timisoara si alti parteneri, se desfăsoara in perioada 15.09-17.09.2011, sub emblema ”Timisoara Open Art City”.
Obiectivele acestui festival sunt:
-crearea de noi relatii intre oras, ”Street Art” si public, mai bine spus o interferenta dintre artist, spatiu si public mai profunda.
-sa explice modul in care arta graffiti poate fi considerata o forma de arta.
-un schimb de idei, care urmareste noi abordari prin invocarea relatiei intime a artistului cu spatiul, mizând pe viziunile personale si indrăznete.
-constientizarea cetătenilor si a autorităților referitor la importanța ”Street Art”-Graffiti, în contextul dezvoltării urbane
-schimbarea imaginii orasului.
-facilitatea experimentării cu această artă si implicarea societății civile.
-crearea unui ”Cod de Etică a Grafferului”, care să-i îndrume pe tinerii artisti la respectarea normelor de conduită citadină corectă.
-concret, proiectul urmărește să promoveze graffiti-ul ca o formă de artă, ca formă de exprimare a culturii populare urbane.

Festivalul se va desfăsura în opt locații.

Joi. 15 septembrie începând cu ora 14:00 , în cadrul Festivalului International de Graffiti & Street Art , va avea loc o sectiune de Comunicări/Dialoguri interdisciplinare în Galeria Mansarda a Facultății de Arte si Design. Temele propuse sunt ”Limbaj, atitudine si percepție” si ”Artă sau Vandalism”.
(afiș /informatii - Comunicat de presă)