Sonntag, 30. Januar 2011

Spectacol de marionete - Lupul fioros


”Lupul fioros” este un spectacol de marionete inspirat din povestea ”Cei trei purcelusi” si este prezentat de actorii Teatrului IULIA din Timișoara.
Distribuția: Alina Chelba - Lola
Cristian Bătoiu - Lupul
Bogdan Spiridon - Niki
Adrian Jivan - Piki














P.S. ”Cei trei purcelusi” (The Three Little Pigs) este un basm popular englez a cărei primă versiune tipărită a apărut în 1842 în cartea lui James Orchard Halliwell-Phillipps ( 21 iun.1820 - 03 ian.1889) intitulată ”Nursery Rhymes and Nursery Tales”. Povestea în sine este considerată a fi mult mai veche si a devenit consacrată în cultura occidentală datorită moralei transmise.
În timp, mai multi colectionari de folclor au tipărit acelasi basm în diferite versiuni.
O versiune binecunoscută a povestii ”Cei trei purceluși” (The Three Little Pigs) este desenul animat produs de Walt Disney în 1933 si care a apărut în ”Silly Symphony”, aceasta fiind o serie de desene animate de scurt metraj(75 în total), produs de Walt Disney Production între anii 1929 -1939.
Experimentele lui Disney (efecte speciale în animatie) au fost foarte apreciate în industria de film, astfel cu ”Silly Simphony” a câstigat șapte premii Oscar pentru Cel mai bun scurt subiect (Desene animate).
Timp de șase ani de la prima prezentare s-a mentinut pe primul loc la această categorie.
Acest record a fost egalat doar de MGM cu ”Tom si Gerry” - serie apărută în timpul anilor 1940 - 1950.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen