Montag, 9. August 2010

Accident la concurs moto Caransebes

Foarte pe scurt o sa scriu despre ce este vorba . Duminica a avut loc un concurs de motociclism viteză pe aeroportul din Caransebeș
- etapa a II-a din cadrul CNI Viteză pe Aeroport.

Toate bune si frumoase pâna a apărut în peisaj un autoturism rosu. Toata lumea a rămas șocată de actiunea șoferului si anume ca a intrat cu viteză pe contrasens si si-a continuat drumul fără nici o problemă desi i se faceau semne disperate si din partea arbitrilor si din parte spectatorilor de a incetini, de a iesi de pe pistă. Cand s-a văzut ca nu are pic de intentie de a frâna si si-a continuat drumul în viteza, atât arbitri cat si persoanele de pe marginea pistei au inceput sa strige la cei care erau aliniati la grila de start sa se traga la o parte deoarece vine din contrasens o mașină. În ultimul moment, parintii care erau alături de copii care urmau sa concureze i-au tras la o parte impreuna cu motocicletele, masina trecand printre ei. Venind spre locul pe unde a intrat pe pista cateva persoane (arbitri, sportivi si spectatori) au sarit in fata masinii gesticulând sa incetineasca , să opreasca. Din păcate actiunea acestor persoane s-a sfârsit cu accidentarea lor.Nici un gest de frâna, de a-i ocoli. Nimic, nimic. Pur si simplu au fost luati în plin. Nu pot sa vă descriu stupoarea si groaza cu care toti am asistat la această scenă. Parasind locul accidentului, mai multi motociclisti s-au dus in urmărirea lui. Persoanelor rănite li s-a acordat imediat ajutor din partea medicului si asistentilor aflati la fața locului. A mai fost nevoie de inca o ambulanta deoarece erau două persoane care necesitau transport la spital.

In final soferul autoturismului a ajuns la Politia din Caransebes, dar asta după mai multe tentative de a-l bloca in trafic pt de a-l putea prezenta/preda Politiei. Cu urmăritorii după el, acrosând alte masini aflate in trafic, în final a ajund in fața sediului Politiei din Caransebes.
Proba cu etilotestul a fost refuzată. Au fost dusi la spital pentru a li se recolta probe (sânge si urina). S-a confirmat ca li s-a recoltat de 2 ori in interval de o ora, asa cum prevede legea. La spital au declarat ca au consumat alcool împreuna cu medicamente (aici nu stiu detalii informatia aceasta am primit-o de la reprezentanta RadioResita care a fost prezenta la spital). Această știre a umplut deja si jurnalele si paginile ziarelor.





Tânărul din Caransebeș care a provocat accidentarea a patru persoane se numeste Ungur Cristian si este in varsta de 25 de ani. Despre faptele pentru care este acuzat si pentru care va fi cercetat nu vreau sa scriu deoarece deja si asa sunt multe speculatii si multi cum aud ceva o mai si infloresc si dau cu presupusu. S-au facut tot felul de comentarii si afirmatii, care unele nu sunt reale sau nu au legatura directa cu accidentul.

Sincer, nu înțeleg ce a fost în capul acestui tânăr când a intrat pe pista cu masina. Ce vrut să demostreze? Că el poate? că el îî înfruntă pe toti de acolo? că nu contează ce eveniment este, el oricum își face de cap? De ce nu a franat si incetinit cand deja a vazut ca se apropie de oameni? Mă tot intreb de ce trebuie musai sa își strice viata unii oameni ? Ceea ce s-a intâmplat acolo si in acel moment ,au vazut toti cei prezenti pe pista si nimic nu il ajuta pe el in acest caz după părerea mea. El a fost cel care nu trebuia sa se afle in acel moment pe pista si cred sau sper ca atata discenamânt măcar mai are sa realizeze acest lucru.

Sper din tot sufletul ca cei raniti sa se vindece cat mai repede.











un P.S. trist : toate fotografiile pe care le vedeti aici pe blogul meu si le vedeti si pe alte site-uri(ziare on-line, etc)pe această temă sunt ale mele, eu sunt autoarea lor. Am fost rugată insistent de unu de altu, când s-a aflat ca am fost la fata locului sa-i ajut cu cateva fotografii. Am zis ok, suntem intr-un fel colegi, dar cu conditia ca sa fiu trecuta ca autor al acestor fotografii. Mi-am zis ...treacă de la mine, nu stau acum la negocieri .....esenta era sa fiu de folos. SUNT DE ACORD SĂ AJUT; DAR VREAU CA MUNCA MEA SA FIE RESPECTATA SI RECUNOSCUTA ! Acum ma aflu în situatia sa fac aici aceasta precizare deoarece peste tot unde le-am vazut ca au apărut la sursa scrie numele publicatiei respective. Desi în mod expres i-am rugat si le-am si mentionat ca aceasta este conditia. Ce să se mai comentez acest aspect ? fiecare dintre ei si-a vazut misiunea indeplinită ! ei, asta e ! am un of ! aștept sa-mi treacă !

P.S. la P.S-- unii au îndreptat situatia .

----------

alt p.s. :

- din expertiza a rezultat ca autoturismul a rulat cu 41 km/oră pe pistă, ceea ce a produs , sa zic indignare in randul celor accidentati, in randul organizatorilor si al reprezentatilor Federatiei Române de Motociclism prezenti la eveniment.

-victimele s-au impăcat cu acuzatul....

-acum , după ce s-au impăcat părtile, poate o sa iasă si la o cafea impreună :)))

-eu am fost prea oarbă... si intr-adevăr acum cred ca autoturismul a rulat cu 41 km/oră sau chiar mai putin, si mă intreb de ce au sărit ”victimele” pe capota masinii ? Dacă aza zice expertiza , atunci asa trebuie sa fie. Deci nu văd de ce cei de la FRM sau altii au fost revoltati?


11 Kommentare:

  1. UUFFF !
    Explain it to me, especially the PS. about the photos !

    AntwortenLöschen
  2. Cum arata ticalosul care a provocat tot masacrul ?

    AntwortenLöschen
  3. Trista veste. Si prima si PS-ul. Asa sunt uni reporteri, fac treaba pe spatele altora. Mai stiu si altele asemanatoare (articole facute din birou, doar pe baza unui comunicat de presa si cu fotografi de aiurea - vezi ziarul Agenda). Ar trebui sa ii mentionezi si pe profitori. S-au vazut cu saci in caruta ...

    AntwortenLöschen
  4. Ok Jorg, here it is :
    yesterday it was a speed moto competiton at Caransebes, Caras-Severin county. So, everything was fine till a crazy young man and his friend, drunk or even more... were driving with speed intoo the competition area. Everybody wanted to stop them, but it was useless. Good that the parents pulled away the children wich were alredy on start line. So the driver had enough space to pass through the children. But unfortunately 4 people were wounded. Two of them needed urgent medical care.
    Sooooo, this was my adventure for yesterday. And I got home after 3,00 a.m.
    Ah, and about the photos. just shortly :))) I was, I think I was the only one who made theese photos in wich you can see the car crushing people. So, people ask me if I have photos with the impact, because many of them know me as a photographer since I worked for that moto magazine. Ok, the photos are not artistic :) but good enough to show the esential thing, that the driver was driving through the people. I gave some photos but with the personal askt to mention my name as the autor of those pics. Because I thinked is good to help to solve this cause. But as I saw today, many of them, all of them forgot to mention my name. This is it. Probably words/talks aare meaning nothing for some people. I didn t ask for money, ....because. But I wanted my right , to use my name under the photos. Now you understand me why I put watermark? because once, somebody copied one of my photos withoust asking me. And I don t like this. Because this is my work, and i love what I am doing. And I have nothing against to help somebody with photos but they are ramaining mine, even if I give them for use....lets say as a gift.
    ok hope you undestand something :)))

    AntwortenLöschen
  5. ameninta-i ca-i dai in judecata, fii sigura ca o sa mentioneze numele tau si-ti vor plati si drepturi de autor, asa cum ar fi trebuit.

    AntwortenLöschen
  6. singura mea problemă este că sunt o visătoare , cred încă în a da o mâna de ajutor, cred încă în mulțumirea sufletească,în corectitudine, în chestiuțe de genul acesta. dar cum nu avem toți același sistem de valori fiecare dintre noi judecăm diferit o problemă. probabil nu neaparat gresit dar cu siguranta diferit. cam atât.

    AntwortenLöschen
  7. Data viitoare vei şti să nu mai dai poze acelor persoane care nu au avut atâta respect prima dată.
    :(

    AntwortenLöschen
  8. sunt mulțumită că am fost acolo unde se pare că trebuia să fiu ! așa a fost să fie !

    AntwortenLöschen
  9. Ai cerut o conditie minimala si te-ai confruntat din nou cu lipsa de respect tipic romaneasca.Data viitoare sa le vinzi, este sinmgura forma de respect care "tine " in Romania

    AntwortenLöschen
  10. cu siguranță acest eveniment...si ceea ce a urmat m-au facut să reflectez mai mult la cât si cum voi da de acum înainte. nu va fi cazul să nu ajut dacă pot, dar in anumite limite ! unii au îndreptat situația :)))).

    AntwortenLöschen
  11. Valentina, cand mai fotografiezi ceva important si sti ca o sa fie preluat... pune watermark cu copyright si fotografiile posteaza-le doar aici, pe blogul tau, nu le mai oferi nimanui... Cei ce vor prelua stirea si imaginile nu pot scoate copyright-ul tau, dupa cum bine stim...

    AntwortenLöschen