Samstag, 24. Juli 2010

Cupa Morisena - concurs calarie






Am revenit azi ,marti 27 iulie( după ce mi-am revenit din obosela de dupa nunta prietenei mele) cu inca cateva fotografii si cu o mare nedumerire . Se poate vedea din unele fotografii ca din pacate nu au fost multi spectatori desi Sannicolau-Mare nu este la o distanta foarte mare de Timisoara. Aproximativ o ora cu masina. Si totusi nu au fost spectatori. Ma intreb de ce? Care a fost motivul? Dupa parerea mea, promovarea acestui concurs a fost slaba. Nu merita mai multa atentie? Calaria este un sport frumos, elegant iar cine are un cal de concurs nu este tocmai o persoana cu un buget redus si pe deasupra presupun ca are si o anumita sensibilitate. De aceea nu inteleg cum de acolo unde se investesc mii de euro nu se mai poate investi un pic....cativa lei si in promovare. Sau aceste concursuri (ok, nu generalizez, deoarece nu am fost la alte concursuri in alte localitati, deci nu stiu) acest concurs este facut doar pentru a acumula puncte....diplome si palmares?...sa ai ce pune in vitrina? ....chiar nu conteaza daca mai vine cineva sa te vada pe tine ca sportiv ? chiar nu conteaza pentru proprietarul calului că cineva i-ar putea admira si aprecia calul? Trist, ce pot să zic?

Majoritatea, 99% din cei prezenti, cred ca au fost prietenii sportivului sau al proprietarului calului. Sunt rare aceste competitii aici la noi in zona, deci rar ai ocazia sa vezi asa ceva, rar au parintii ocazia sa-si duca copii sa vada un concurs de calarie care, trebuie sa recunoastem ca este un sport elegant si frumos. Aici, văzutul nu costa......intrarea era liberă.....si totusi nu erau spectatori (aici vorbesc despre ziua de vineri, prima zi de concurs cand am fost eu acolo).
Mi-ar fi placut sa aflu mai multe despre cuplul cal/calaret dar din pacate nu am putut sa-mi si notez cand se anunta intrarea in concurs si sa si pozez. S-au afisat niste tabele cu fiecare participant de la proba respectiva, dar doar in mometul cand incepea proba. Ce mi-ar fi placut? sa existe un pliant/un tabel si pentru spectatori. Ăia putini. :)) Mi-as fi dorit sa pot bifa pe cutare dacă mi-a placut, sa il pot identifica apoi cumva in fotografiile mele dupa un numar . Chiar nu stiu cum se procedeaza la asemenea concursuri, sau la concursuri mai mari :)) Dar daca nu te duci doar de dragul de a vedea ci mai doresti sa și afli ceva nu prea ai cum. Asta e. Unii cai am vazut ca aveau un numar pe o placuta micuta, se vedea, era ok, dar acel numar nu il regaseam pe tabelul afisat pe usa. Am fotografiat listele cu participantii, dar cam degeaba. Sincer nu prea imi arde sa numar si sa deduc in asa fel..... cine cu cine voteaza. Nu prea am vreme. Dar daca era inclus ...presupun acel numar, care presupun era numarul calului in acea lista, totul era mult mai simplu pentru orice muritor de rând ! sau poate era nr de inventar al accesoriilor calului ...hm...nu stiu.
Am intrat pe site-ul Federatiei Ecvestre Române, in a afla informatii legat de acest aspect : identificarea cuplului cal/calaret dar nu am gasit. Aiiiici pana sărea calu cateva obstacole am si uitat cum il cheamă.( in acest concurs fiecare sportiv avea voie sa participe cu maxim 3 cai si maxim 2 probe/cal/zi) N-aș zice că la motociclism as fi tinut minte toate, dar probabil ca mi-a ramas ca o deformatie profesionala :)) de pe vremea cand mergeam la concursuri moto si imi era necesar sa stiu cine pe ce motocicleta concureaza, la ce clasă, cărui club acumuleaza puncte. Acele liste aveau si nr.motocicletei ceea ce aici as fi echivalat cu nr.calului si nu doar nr.curent/numarul ordinii in concurs. Mi s-ar fi parut mai ordonat !

Cu siguranta eu nu ma pricep la concursuri de calarie si multe ce tin de acest aspect al lucrurilor ce ar trebui difuzate/publicate. Observatia mea era pur si simplu de tip practic....pentru o identificare mai usoară. Atat.





-------------------------------
În acest sfârsit de săptămâna pe Hipodromul din Sânnicolau-Mare, jud.Timiș se desfăsoară a III-a editie a Cupei Morisena- concurs de călărie/obstacole. Evenimentul sportiv este organizat de Federatia Româna Ecvestră si ACS Morisena Cenad în perioada 23-25 iulie .




A fost frumos ieri, a meritat deplasarea....păcat că nu au fost prea multi spectatori .Nu cred ca distanta ar fi fost o problema....aprox o oră de Timisoara ! mediatizare slabă asta clar !

Voi mai posta fotografii si înca câteva cuvinte dar acum trebuie să fug la nunta prietenei mele !

6 Kommentare:

  1. UUUFFFFF, you kill me, I am not that fast, I just looked for the helicopter pics and now jumping horses, I am over 50, but again well done.
    Jörg

    AntwortenLöschen
  2. oh, read my comment in german, the translation is very funny, i didn´t say that this way.

    AntwortenLöschen
  3. Realy funny, only a robot or Yoda the Yedi from starwars talks like that, hi.
    may the force be with you.

    AntwortenLöschen
  4. yeees ,uuuuuuuuuuuuuuf. Good that I know you :)). Just let me know, what do you want to know and I will write it for you ! hihi.
    thanks for your visit!
    soon more photos with horses.

    AntwortenLöschen
  5. Foooarte, dar foooooooarte frumoase otografiile. Îmi place foarte mult cum ai surprins legătura dintre călăreţ şi cal.
    Cât despre sporturi nobile şi frumoase precum ăsta şi sportivi talentaţi care se pierd din lipsă de promovare, de interes din partea ministerului, federaţiilor şi a restului lumii, apăi am ajuns să cred că e în mersul firesc al lucrurilor în ro.

    AntwortenLöschen
  6. m-aș bucura dacă printre cei care se uita la aceste fotografii sunt si sportivi care au participat la acest concurs si m-as bucura si mai mult daca ar ar dori sa scrie numele cuplului cal/calaret plus carui club au concurat.

    AntwortenLöschen